Bedre brød med surdeig.

onsdag 26. januar 2011

Deilige surdeigsbrød.

Det er så spennende å lage brød med surdeig, synes jeg. Foruten at de er gode, er de også pene å se på.
Denne gang lagde jeg fire brød, altså to forskjellige deiger i hver sine bakeboller. Den ene deigen ble laget av sprudlende levain, litt rugmel, hvetemel og durumhvete.
Den andre deigen besto av rugsur, rugmel, ørlite durumhvete og bokhvetemel. Begge deigene fikk også 4ss agavesirup hver og litt salt.


Her er brødene som ble lager av levain. De ble luftige og kjempegode. Går ut fra at det er durumhveten som ga disse brødene en ørliten smak av nøtter.


Disse to er av rugsur. Siden mesteparten av melet her er rugmel, ble brødene tyngre.
Smaken ble riktig god.
Ingen av brødene smuldrer når det skjæres i de, de er saftige inni og har knasende sprø skorpe.
Alle ingredienser er økologiske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar